Bleken

Bleken

Mooie witte tanden, wie wil dat nu niet? Er zijn weinig cosmetische behandelingen die binnen een korte tijd voor zo’n verbetering van uw aangezicht zorgen als het bleken van uw tanden. En dat voor een relatief beperkt bedrag.

Maar het moet wel veilig gebeuren. In onze tandartspraktijk bent u daarvoor aan het juiste adres. Tandartspraktijk Bartoklaan maakt gebruik van de gepatenteerde èn beproefde Zoom-methode. In een behandeling van twee uur worden uw tanden 3 tot 9 tinten lichter. Veiliger en sneller is niet mogelijk.

Een professionele Zoom-bleekbehandeling is inclusief het grondig schoonmaken van uw gebit en een fluoridebehandeling achteraf.

De eerste 48 uur na de behandeling kunt u het beste niet roken en het gebruik van kleurstof bevattende etenswaren (koffie, rode wijn, rode bietjes) zoveel mogelijk vermijden.

Veelgestelde vragen

Uw tanden worden zo’n 3 tot 9 tinten lichter door de behandeling. De mate van de te bereiken ‘witheid’ is sterk afhankelijk van de verkleuring van uw tanden en uw persoonlijke omstandigheden. Elke tandkleur kan witter worden gemaakt.

Uw tanden zijn zo uniek als u zelf bent en daarom verschillen feitelijke resultaten. Over het algemeen blijven de witmakende resultaten twee tot drie jaar gehandhaafd. Voeding met veel kleurstoffen zoals rode wijn, koffie, thee en roken hebben een negatief effect op houdbaarheid van uw wittint.

Over het algemeen niet. Tijdens en na de behandeling kan een lichte tinteling optreden. Ook kunnen uw tanden de eerste paar dagen licht gevoelig zijn. Dit verschilt per persoon.

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de behandeling bij de juiste voor- en nabehandeling niet schadelijk is voor het gebit. Tanden en tandglazuur worden niet aangetast.

In principe wel. Vullingen, kronen en facings in uw voorste gebitselementen worden niet gebleekt waardoor een kleurverschil kan ontstaan. Ook uw mondgezondheid moet goed zijn; uw tandvlees moet in goede conditie zijn en uw gebit moet geen gaatjes hebben.